Koleksi Doa-doa Harian untuk diamalkanDOA UNTUK MEMUDAHKAN SEBARANG URUSAN
"Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki"

DOA ANAK UNTUK IBU BAPA
" Ya Allah, ampunilah aku dan ampunilah kedua-dua ibu bapaku dan cucurilah rahmat kepada mereka sebagaimana mereka mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidik ku ketika aku kecil"
DOA ANAK UNTUK IBU BAPA
" Ya Allah, ampunilah aku dan ampunilah kedua-dua ibu bapaku dan cucurilah rahmat kepada mereka sebagaimana mereka mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidik ku ketika aku kecil"
DOA PERLINDUNGAN UNTUK ANAK
" Aku meminta perlindungan bagi kamu berdua dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada setiap syaitan, binatang yang berbisa dan bencana ain (pandangan mata yang menimpakan penyakit)
DOA KETIKA KELUAR RUMAH
"Ya Allah, aku berlindung dengan-Mu supaya tidak sesat atau disesatkan, menyeleweng atau diselewengkan, berbuat aniaya atau dianiayakan, bodoh atau diperbodohkan ke atasku"
DOA KETIKA MEMASUKI RUMAH
"Dengan nama Allah kami masuk dan dengan nama Allah kami keluar dan kepada Allah kami bertawakal"
DOA MEMOHON KESIHATAN TUBUH BADAN (diamalkan pd waktu pagi & petang)
"Ya Allah, kurniakanlah kesihatan pada badan hamba, Ya Allah kurniakanlah kesihatan pada telinga hamba, Ya Allah kurniakanlah kesihatan pada mata hamba, Ya Allah, hamba berlindung kepada-Mu daripada kekufuran dan kepapaan, Ya Allah, hamba berlindung kepada-Mu daripada kesengsaraan azab kubur, tiada Tuhan melainkan Engkau."
DOA UNTUK MENGELAK DARIPADA BAHAYA
"Apa yang dikehendaki Allah tetap berlaku, tiada daya upaya melainkan dengan kuasa Allah"
DOA MOHON PERLINDUNGAN DARIPADA PENYAKIT BERAT
"Wahai Allah, sesungguh nya aku berlindung diri kepada-Mu daripada penyakit sopak, gila, penyakit kusta dan penyakit berat."
DOA TOLAK BALA
"Elakkan daripada kami segala jenis bala bencana di dunia dan akhirat, juga bahaya di dunia dan akhirat. Elakkan daripada kami kejahatan musuh dari kalangan manusia dan jin, juga kejahatan syaitan dan iblis. Elakkan daripada kami bahaya di udara dan yang turun dari langit, bahaya yang keluar dari bumi dengan rahmat Mu wahai yang Maha Mengasihani berbanding yang lain,Ya Allah, restuilah dan sejahteralah junjungan kami Muhammad, keluarga dan sahabat Baginda semuanya. Segala puji-pujian itu hanya bagi Allah Tuhan Semesta  Alam"
DOA SEBELUM BERSETUBUH
"Dengan nama Tuhan, Ya Allah! Hindarilah kami daripada syaitan dan jauhkanlah syaitan daripada apa yang Engkau kurniakan kepada kami (anak)"
DOA UNTUK MENDAPAT KETURUNAN YANG BAIK
"Wahai Tuhan kami! Berilah kepadaku dari sisiMu keturunan yang baik, kerana sesungguhnya Engkau maha Mendengar Doa"
DOA UNTUK PENGAMPUNAN DAN KESAYANGAN
"Wahai Tuhan kami! kami telah beriman, maka ampunilah kami dan kasihanilah akan kami dan sesungguhnya Engkaulah yang sebaik-baik Pengasih"{ 9 comments.. read them below or add one }

doa doa harianku doa doa harianku 28 Januari 2013 9:41 PG
terimakasih saudara atas infonya,sehingga menambahh wawasan saya dalam himpunan doa saya dan semoga semua orang bisa mengamalkanya
Tanpa NamaTanpa Nama 3 Februari 2013 12:31 PG
Great article.
Also visit my blog post :: seo india
Tanpa NamaTanpa Nama 18 Mac 2013 3:30 PTG
terima kasih atas segala paparan doa insya allah semuga dapat di amalkan .
Tanpa NamaTanpa Nama 21 Mac 2013 8:35 PTG
wwwooowww
Tanpa NamaTanpa Nama 5 September 2013 10:25 PG
bagus ba..keep it up..fight for islam..semsald
Tanpa NamaTanpa Nama 1 November 2013 1:23 PTG
trima ksih ats doa-doa trsebut.....